Când vezi pentru prima oară un alpinist escaladând un perete de stâncă aproape vertical te gândeşti în primul rând la cât de curajos este. Da, este curajos pentru că vrea să îşi depaşească limitele, pentru că se încumetă să se lupte cu stânca, pentru că uită de frică şi se concentrează numai la locul în care va pune următorul pas sau la locul în care va face următoarea priză.

Escalada este o confruntare continuă cu propria fiinţă. Rezistenţa ta fizică este testată la fel de mult ca spiritul de observaţie, ca puterea de concentrare, ca dorinţa de a învinge obstacole care apar la prima vedere de netrecut.

Contactul cu stânca îţi transmite din esenţa pietrei forţa şi semeţia. Escalada te face mai puternic, mai tenace şi mai rezistent. În acelaşi timp înveţi să fii flexibil, să te adaptezi la neprevăzut, să aspiri către mai mult şi mai bine. Trăsăturile acestea de caracter te vor însoţi şi în viaţa de zi cu zi. Vei fi un om cu o mai mare încredere în propria fiinţă, curajos şi orientat către eficienţă şi succes.

Aşadar escalada este o cale concretă de desăvârşire, accesibilă oricui. Depinde doar de tine să încerci o astfel de experienţă frumoasă şi instructivă.

Galerie foto