Prima dată pe schiuri

Am urcat prima dată pe schiuri alături de Felicia acum 5 ani la Bușteni, la puțin timp după ce împlinisem 30 de ani. Deși nu mă înscrisesem la cursuri individuale, Felicia și-a făcut timp și ne-a îndrumat cu grijă și răbdare pe fiecare în parte din grup. Ne-a lăsat timp suficient să ne obișnuim cu schiurile înainte să ne suie în vârful pârtiei și s-a asigurat că învățăm corect virajele și poziția corpului, asupra cărora ne atrăgea atenția constant. Felicia iubește schiul și transmite asta și cursanților.

Mi-a luat ceva timp să mă relaxez pe pârtie și să îi înțeleg plăcerea în ale schiatului, dar am reușit.

E o persoană empatica, te miroase când îți tremură balamalele în fața unei pante dificile pentru tine și știe să arunce o încurajare sau o glumă care să te destindă.

Încă mai schiez, din ce în ce mai bine și mai entuziasmată și pe orice pârtie ma aflu încă mă mai urmăresc indicațiile ei: „Stai în limba clăparului”, „Convinge-ți mintea că echilibrul corpului tău e în fața schiurilor”, „Mâinile in față!”. E adevărat că mulți pot cobori o pârtie, puțini o fac însă corect, iar asta o poți învață doar sub îndrumarea unui instructor.

Mulțumesc Felicia!