Veniți după mine!

Am revenit la cursurile Feliciei, după o săptămână.
Schiatul este un miraj.
Un ceva care, dacă îți merge la suflet, nu mai poți renunța la el.
Am întrebat-o pe Felicia la ce nivel sunt, după 3 zile schiat sub supravegherea/îndrumarea ei. „Ești la nivel de intermediar spre avansat!”, mi-a spus.
Mai bine decât speram – eu mă așteptam să aud doar „intermediar”.
Penultima zi cu Felicia a fost cea mai grea.
Acolo s-au făcut reglajele. S-a exersat ceea ce a fost mai greu. Acolo a fost momentul în care aripile mi s-au desfăcut și am scăpat și de spaima pârtiei în gât, în care „nu înțelegeam” ce nu fac bine și cad în viraj.
A fost un moment în care, cu toți dracii din lume adunați în mintea mea, am luat bețele de schi, căzut fiind, și am dat cu ele de zăpadă. Probabil că un alt instructor ar fi spus: „La naiba, out!” N-a fost și cazul Feliciei, care mi-a zis ce nu mi-a ieșit și a concluzionat în stil de prozator: „Schiatul înseamnă bucurie! Pe pârtie nu aveți ce căuta nervoși. Trebuie sa va bucurați de ceea ce faceți!”
I-am zis ca urăsc porțiunea de pârtie în cap, că acolo nu înțeleg sensul/logica/firescul lucrurilor. Atunci a urmat un alt sfat prețios: „Nu contează cât de accentuata este panta! Tehnica voastră contează!”
Atunci am realizat, dialogând cu Felicia, ce nu făceam bine: virajele erau prea lungi și nu scurte, iar punctarea virajului cu bățul nu o făceam în vale ci în spate!!”
Am scăpat de complexul pârtiei în cap. Problema este că acum o cobor prea repede, în viraje scurte, și se sperie cei care încearcă să coboare și sunt dezorientați, însă vorbele Feliciei mi-au rămas în memorie, iar în momentele de genul ăsta știu ce să fac: „Cei din deal îi ocolesc pe cei din vale!”
Când veți auzi că Felicia vă spune, în capul pârtiei fiind, „Veniți după mine!” înseamnă că sunteți pe punctul de a va deschide aripile. Aveți încredere în calitățile ei de instructor și „lăsați schiurile la vale!”
Voi, cei care veți veni după mine la cursurile Feliciei, cei care aveți încă frici sau temeri interioare referitoare la schiat, este cazul să scăpați de ele. Felicia nu este un robot rece, ca alți instructori: ea va pune în fiecare din voi o picătură din dragostea ei pentru schiat. Apoi veți deveni contaminați în pozitiv: de mirajul schiatului nu aveți cum să mai scăpați!
Felicia: sărut mâna și îți mulțumesc frumos!
Ai devenit unul din oamenii pe care îi iubesc pentru ceea ce m-au învățat!