Profesionalism, tehnica, distracție

Vorbind din perspectiva unui cursant care nu a mai schiat niciodată pana acum, pot spune cu certitudine ca experiența avuta cu Felicia s-a dovedit a fi foarte folositoare și am învățat foarte multe intr-un timp foarte scurt. Consider ca Felicia este un instructor profesionalist, cu experiența, grija fata de cursant, pozitivism și buna voie care îți inspira încredere și curaj! Recomand cu caldura!

O experienta de neuitat

Pe Felicia am descoperit-o pe internet, incercand sa gasesc un monitor de schi pentru mine si copiii mei (11, 14, 17, 44 ani).
In ziua si la ora stabilita, ne-am intlanit (este foarte punctuala), ne-a dus la un centru de inchirieri cu care colaboreaza ( domnul de acolo foarte amabil si el), apoi echipati si plini de entuziasm, am pornit spre partie. Cu multa rabdare, ne-a oferit cateva explicatii teoretice, continuand cu exercitii de echilibru, incercand sa ne ” imprieteneasca” cu schiurile. A doua zi, ne-am dus intr-o zona special amenajata pentru incepatori. Acolo am aplicat si am perfectionat ceea ce ne invatase cu o zi inainte. Am coborat in plug, apoi facand viraje si in tot acest timp, Felicia fost langa noi atentionandu-ne asupra greselilor pe care le faceam sau felicitandu-ne pentru reusite. Spre sfarsitul lectiei, ne-a anuntat ca in ziua urmatoare vom urca pe Kalinderu. Copiii erau foarte entuziasmati, eu insa intrasem in panica.
Dimineata a sosit. Felicia ne-a asteptat ca de obicei, zambitoare si pozitiva. Am urcat cu telescaunul si am ajuns la locul de pornire. Am facut din nou exercitii si apoi, copiii au coborat partia cu Felicia. Au ajuns la baza partiei, teferi si plini de incredere in propriile puteri. Eu, mai putin increzatoare in mine, am simtit ca inca nu a sosit momentul meu pentru coborare, asa ca am luat telescaunul.
Asteptam cu drag urmatorul moment cand o vom intalni pe Felicia.

Rabdatoare, profi, intelegatoare

Fiica mea de 5 ani si jumatate a inceput lectiile de schi de la 4 ani cu Felicia. A avut pana acum 20 de ore de schi. Faptul ca a folosit un limbaj corespunzator si s-a coborat la nivelul copilului si a intrat in lumea ei a ajutat-o pe Ioana sa indrageasca acest sport. Visam sa mergem la schi cu totii si pana atunci vom continua lectii cu Felicia in weekenduri si in vacante.

Un vis devenit realitate!

Impreuna cu fiica mea de 6 ani si, cu ajutorul Feliciei, am coborat partia! De doua ori:)
Am revenit, dupa initierea de sezonul trecut, pentru 6 zile de schi, cam doua ore pe zi. Cu rabdare, ascultand indicatiile Feliciei si cu multa perseverenta am coborat partia in ultima zi.
Abia asteptam sa ne intoarcem pe partie si sa ne imbunatatim tehnica. Multumim mult!

Rodica C.

Ski

O recomand cu mare caldura pe Felicia pentru cursurile de ski dar nu numai; Felicia este si un ghid foarte bun pe munte, are rabdare, si stie sa gestioneze situatii mai complicate.

La cursurile de ski la care am luat parte s-a dovedit a fi un foarte bun profesionist. Ne-a informat din timp asupra vremii, echipament necesar etc.

Bravo Felicia!

Fresh, clara, memorabila

Felicia stie sa explice foarte bine, este buna si intelegatoare. Metodele ei didactice slefuite in cei 8 ani de experienta, cu siguranta, nu dau gres, ci doar multe roade 🙂

Rapid eficient si amuzant

De cand ma stiu nu mi-am pus vreodata clapari in picioare, iar dupa cateva ore de instructaj cu Felicia am fost in stare sa controlez schiurile destul de bine incat sa merg pe o partie mai mare. Ce-i drept, am prins repede miscarea, dar asta doar datorita exercitiilor foarte eficiente si a modului Feliciei de a explica miscarile si detaliile care intr-adevar faceau diferenta.
Multumesc mult, Felicia!💜

Safe, smart, great teaching methods

La schi cu Felicia a mers fetița mea Sofia, un copil de 7 ani. Am petrecut 3 zile extrem de plăcute și fructuoase. În condițiile în care Sofia nu e un copil pasionat de sporturi și mișcare, Felicia a reușit să o atragă, să o învețe și să-i imprime mult drag și interes pentru acest sport superb. „Cât de taaareee!” – am auzit-o pe Sofia la coborâre și asta a însemnat enorm pentru mine.
Suntem sigure că vom reveni!

Senzație unică

În vacanța am participat la cursul dnei Felicia și a fost cel mai tare! Dumneaei m-a învățat cu grijă și răbdare să schiez. Am simțit că voi reuși datorită dumneavoastră, m-ați încurajat tot timpul, chiar și atunci când mergeam cu spatele la vale :)))))).
Mi-ați transmis plăcerea de a schia și de abia aștept să vă reîntâlnesc pentru a mai coborî muntele împreună!
Vă mulțumesc pentru tot!

Veniți după mine!

Am revenit la cursurile Feliciei, după o săptămână.
Schiatul este un miraj.
Un ceva care, dacă îți merge la suflet, nu mai poți renunța la el.
Am întrebat-o pe Felicia la ce nivel sunt, după 3 zile schiat sub supravegherea/îndrumarea ei. „Ești la nivel de intermediar spre avansat!”, mi-a spus.
Mai bine decât speram – eu mă așteptam să aud doar „intermediar”.
Penultima zi cu Felicia a fost cea mai grea.
Acolo s-au făcut reglajele. S-a exersat ceea ce a fost mai greu. Acolo a fost momentul în care aripile mi s-au desfăcut și am scăpat și de spaima pârtiei în gât, în care „nu înțelegeam” ce nu fac bine și cad în viraj.
A fost un moment în care, cu toți dracii din lume adunați în mintea mea, am luat bețele de schi, căzut fiind, și am dat cu ele de zăpadă. Probabil că un alt instructor ar fi spus: „La naiba, out!” N-a fost și cazul Feliciei, care mi-a zis ce nu mi-a ieșit și a concluzionat în stil de prozator: „Schiatul înseamnă bucurie! Pe pârtie nu aveți ce căuta nervoși. Trebuie sa va bucurați de ceea ce faceți!”
I-am zis ca urăsc porțiunea de pârtie în cap, că acolo nu înțeleg sensul/logica/firescul lucrurilor. Atunci a urmat un alt sfat prețios: „Nu contează cât de accentuata este panta! Tehnica voastră contează!”
Atunci am realizat, dialogând cu Felicia, ce nu făceam bine: virajele erau prea lungi și nu scurte, iar punctarea virajului cu bățul nu o făceam în vale ci în spate!!”
Am scăpat de complexul pârtiei în cap. Problema este că acum o cobor prea repede, în viraje scurte, și se sperie cei care încearcă să coboare și sunt dezorientați, însă vorbele Feliciei mi-au rămas în memorie, iar în momentele de genul ăsta știu ce să fac: „Cei din deal îi ocolesc pe cei din vale!”
Când veți auzi că Felicia vă spune, în capul pârtiei fiind, „Veniți după mine!” înseamnă că sunteți pe punctul de a va deschide aripile. Aveți încredere în calitățile ei de instructor și „lăsați schiurile la vale!”
Voi, cei care veți veni după mine la cursurile Feliciei, cei care aveți încă frici sau temeri interioare referitoare la schiat, este cazul să scăpați de ele. Felicia nu este un robot rece, ca alți instructori: ea va pune în fiecare din voi o picătură din dragostea ei pentru schiat. Apoi veți deveni contaminați în pozitiv: de mirajul schiatului nu aveți cum să mai scăpați!
Felicia: sărut mâna și îți mulțumesc frumos!
Ai devenit unul din oamenii pe care îi iubesc pentru ceea ce m-au învățat!